Lännen hunttarit -nettidokumentti

Lännen hunttarit

Jim, Ryan ja Jerry Koivu valkohäntäpeurasaaliineen metsäkämpällään Michiganissa vuonna 2005.

Metsästäjiä Amerikan suomalaismetsistä

Suomen Metsästysmuseon yhteistyössä Järviradion kanssa tuottama viisiosainen nettidokumentti - "Lännen hunttarit - metsästäjiä Amerikan suomalaismetsistä" - perustuu Metsästysmuseon samannimiseen näyttelyyn, joka oli esillä museossa vuonna 2012.

Dokumentti johdattaa katselijat Yhdysvaltain Michiganin, Wisconsinin ja Minnesotan osavaltioiden suomalaissiirtolaisten eräpoluille ja metsäkämpille. Seuraa tuhansien lumikenkien tallaamaa polkua valkohäntäpeurojen ja mustakarhujen hallitsemiin erämetsiin, minne kirveillään raivasivat uudistilansa Pohjolan katajaisen kansan perilliset. Sarja kertoo metsästyksestä ja siinä tapahtuneista muutoksista aina suomalaissiirtolaisten saapumisesta nykypäiviin.

Näyttelyn ja siihen tukeutuvan dokumenttisarjan perustana on museopalvelupäällikkö Ilja Koiviston Yhdysvalloissa talvella 2010 keräämä haastattelu- ja valokuva-aineisto.

Osa 1: Suomalaiset metsämiehinä Yhdysvalloissa

Osa 2: Turkismetsästystä Amerikan suomalaismetsissä

Osa 3: Turkismetsästystä Amerikan suomalaismetsissä

Osa 4: Amerikansuomalainen metsäläisidentiteetti

 

Voit myös katsoa tästä suoraan trailerina amerikansuomalaisen Conga Se Menne -yhtyeen Out to the Blind -musiikkivideon! Varsinaiset dokumenttijaksot löytyvät Youtube-linkkien takaa.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu

Sako

Rajajousi