Vuoden Luontokuvat 2015

Luontomme moni-ilmeisyys välittyy jälleen kaikessa yltäkylläisyydessään Vuoden Luontokuvat -näyttelyssä. Kainuulaisen Antti Leinosen Kuhmossa ottama ”Äiti oota”, maaginen siluettikuva hirven vasasta emon perässä, valittiin Vuoden Luontokuvaksi. Vuoden Luontokuva -kilpailu järjestettiin 35. kerran vuonna 2015. Kilpailuun osallistui 11 503 kuvaa kahdeksassa eri sarjassa. Kaikkiaan palkittiin vähintään kunniamaininnalla 40 kuvaa, ja ne muodostavat Vuoden Luontokuvat 2015 -näyttelyn.


Kuva: Antti Leinonen.

Tuomaristo kommentoi voittajakuvaa seuraavasti:
”Kuvaajalle tulee harvoin näin upeaa hetkeä, ja hän on osannut hyödyntää sen täydellisesti. Herkkä siluetti vasasta emon perässä, niukat värit, rajaus ja jalkojen rytmi hipovat täydellisyyttä. Kuvaaja on rajannut rohkean ja perinteisiä sommittelusääntöjä rikkovan siluetin. Hirvien asento on osunut juuri kohdalleen. Kuva ei kaipaa mitään lisää, eikä siinä ole mitään liikaa.”

Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailuun osallistui 11 503 kuvaa. Kuvat kilpailivat kahdeksassa eri sarjassa. Suosituin sarja oli linnut. Tuomaristo valitsi perinteiseen tapaan ensin sarjavoittajat ja sitten näistä yhden Vuoden Luontokuvaksi. Kaikkiaan palkittiin vähintään kunniamaininnalla 40 kuvaa ja ne muodostavat Vuoden Luontokuvat -näyttelyn, joka kiertää useampana näyttelykokonaisuutena läpi Suomen.

Antti Leinonen on 64-vuotias ammattiluontokuvaaja ja on ensimmäinen kolminkertainen voittaja. Aiemmat hänen voittokuvansa ovat vuosilta 1990 (karhu) ja 1998 (ahma).

Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.


Kuva: Ana Schorin.

 
Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu