The Art of Nature - Luonnon taidetta

2.2.-30.4.2016

Metsästysmuseon vuosi alkaa Tapio Kaislan luontokuvanäyttelyllä, joka esittelee luonnon ihmeitä hienovaraisimmillaan ja hätkähdyttävimmillään.

The Art of Nature - Suomen Metsästysmuseo 2.2. 30.4.2016 Turkulaisen luontokuvaajan Tapio Kaislan intohimo luontokuvausta kohtaan alkoi kun hän kouluaikana matkusti ensi kertaa Afrikkaan nähden Serengetin suuret tasangot ja Itäisten Kaarivuorten mystiset sademetsät. Nykyään muistikortille tallentuu pääasiassa maisemakuvia Pohjolasta. Vuoden Luontokuva 2014 –kilpailussa Kaisla voitti maisemat –kategorian.

Metsästysmuseossa on esillä Tapio Kaislan ensimmäinen henkilökohtainen luontokuvanäyttely. "The Art of Nature - Luonnon taidetta" -näyttelyssä nähdään Fine Art -tyyppisiä luontokuvia maisemista, linnuista, kasveista ja hyönteisistä.

Paras määritelmä Fine art-valokuvaukselle löytyy Wikipediasta: "The final creative reason for a fine art photograph is the photograph itself. It is not a means to another end, except perhaps to please those besides the photographer who beholds it."

Yhteistä Luonnon taidetta-näyttelykuville on esteettinen kauneus, joka saadaan aikaan kuvattavan kohteen muotojen, valojen ja varjojen huolellisella sommittelulla sekä värien keskinäisellä harmonialla. Näyttelu on siis luontokuvaajan luova, visuaalinen ja taiteellinen näkemys ympäröivästä luonnosta. Valokuvanäyttely paljastaa luonnon kauniita yksityiskohtia läheltä ja kaukaa.

Kuvaillassa 6.4.2016 tutustutaan tarkemmin Kaislan näyttelykuviin sekä muihin luontokuviin näyttelyn ulkopuolelta. Hän kertoo miten nämä teokset ovat syntyneet ja millaista valmistelua tai suunnittelua ne ovat vaatineet.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu