Vaeltajat

Jorma Luhdan luontokuvia Pohjois-Lapin tunturiylängöiltä

1.2 – 12.4.2015

Suomen Metsästysmuseossa avataan 1. helmikuuta 2015 Suomen eturivin luontokuvaajiin jo 1960-luvulta lähtien kuuluneen Jorma Luhdan uusi näyttely Vaeltajat. Se kertoo Pohjoismaiden arktisen luonnon linnuista ja nisäkkäistä sekä niitä uhkaavista elinympäristöjen muutoksista. Näyttely perustuu syksyllä 2014 julkaistun Vaeltajat-kirjan kuvamateriaaliin. ”Halusin palauttaa oman valokuvaamiseni alkuperäisille juurilleen ja lähdin vain vaeltamaan tunturiin reppu selässä sekä laukaisuvalmis kamera kädessäni. Tunturimaisemissa luontokuvaaja on kuin entisaikain löytöretkeilijä, joka sulautuu sopulien, naalien ja tunturipöllöjen vaelluksiin”, kertoo Luhta Vaeltajat -kuviensa taustasta.

Sam Lindholm: Grönlanti

Naalin muhkeasta talviturkista on jäljellä enään haivenia. Kuva: Jorma Luhta.


Jorma Luhta (s. 1951) on niin koti- kuin ulkomaillakin tunnustettu luontokuvaaja ja kirjailija. Luhdan teoksista Metsola (v. 2001) ja Tähtiyöt (v. 2009) on palkittu Maailman Luonnonsäätiön Vuoden luontokirjana. Jorma Luhdan tuotannossa kuvateoksiin yhdistyy luonnontarkkailijan rauhallista pohdiskelua. Vaeltajat on uusin virstanpylväs moninkertaisesti palkitun luontokuvaajan tuotannossa.

Jorma Luhdan valokuvanäyttelyssä pääsee tutustumaan Pohjois-Lapin karuihin tunturiylänköihin ja luonnon asukkaisiin. Näyttely on esillä 12.4.2015 saakka.

Sam Lindholm: Grönlanti

Eteläiset lajit, kuten kettu ja merikotka, ovat nousseet tunturiin ja arktiset lajit hiipuvat pois. Kuva: Jorma Luhta.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu