Ihan eläimenä

7.5. – 13.9.2015

Ihan eläimenä -näyttely tuo Riihimäelle Suomen Metsästysmuseon pihalle kahden lapsille taidetta opettavan koulun yhteisnäyttelyn kesän 2015 ajaksi.

Ihan eläimenä Suomen Metsästysmuseossa

Pekka Lehtimäki (vas.) ja Olli Larjo Aimokoulusta ja Tiia Orivuori Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulusta ihan eläimenä pystyttämässä puistonäyttelyä. Kuva: Ilja Koivisto/Suomen Metsästysmuseo.

Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulu ja Hämeenlinnan Visuaalisten taiteiden Aimokoulu ovat talven ajan eri ikäisten lasten opetusryhmissä miettineet eläimen elämää ja osaa meidän ihmisten elämässä. Onko eläin villi vai kesy, lemmikki vai voimaeläin? Minkä muotoisia eläimiä löytyy, miten eri ihmiset erilaisissa kulttuureissa eläimet kokevat?

Riihimäkeläisille koululaisille Metsästysmuseo on tuttu monilta luokkaretkiltä tai vapaa-ajalta, hämeenlinnalaiset lapset kävivät opettajiensa johdolla retkellä tutustumassa paikkaan. Näistä ajatuksista, havainnoista ja omista tarinoista kehittyi taideteoksia, jotka nyt löytävät kesäkodin Metsästysmuseon pihalta.

Ihan eläimenä Suomen Metsästysmuseossa

Metsästysmuseon pihan riihi on saanut koristetta ulkokuoreensa. Kuva: Ilja Koivisto/Suomen Metsästysmuseo.

Ohessa vielä näyttelyyn osallistuvan
hämeenlinnalaisen Ailiinan ajatuksia:

Piha ja metsä

Talitiainen on paikkalintu. Niitä on paljon talvella meidän pihassa. Koulussa on ympäristötiedon kokeet. Olemme kertaamassa lintuja, siinä on talitiaisia ja myös muita paikkalintuja. Talitiaiset syövät esimerkiksi auringonkukansiemeniä tai murskattuja pähkinöitä.

Meidän pihan vieressä on metsä siellä on kiva leikkiä kaikkia majaleikkejä. Isi ja pappa teki majan siihen metsään. Metsässä on paljon marjoja varsinkin mustikoita. Siellä on myös puolukoita ja ihan vähän metsämansikoita. Menin kerran mamman ja pikkuveljeni kanssa metsän toiselle puolelle eväsretkelle.

Nyt metsään on rakennettu taloja ja siinä on kohta iso asuinalue. Siellä on Siirin kivi, menimme sinne pyörillä. Näin metsässä ketun, lintuja ja oravia. Metsä on minulle tärkeä, koska se on ihana. Siellä on kiva leikkiä ja tutkia paikkoja.

Tehnyt: Ailiina Sipilä (täyttää toukokuussa 10 v.)

Ihan eläimenä Suomen Metsästysmuseossa

Ihan eläimenä 2015. Kuva: Tiia Orivuori.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu