125 vuotta – hyvää elämää koiran kanssa

Hannu Huttu: Suomenpystykorva

Suomenpystykorva on kansalliskoiramme. Kuva: Hannu Huttu.

Suomen Kennelliiton juhlanäyttely

13.3. - 21.9.2014

Suomen Kennelliitto täyttää tänä vuonna 125 vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi liitto on tuottanut historiastaan kertovan näyttelyn, joka on kesän esillä Metsästysmuseossa.

Vuosikymmenten aikana koiraharrastus on noussut koko kansan suosioon, ja Suomessa onkin tänä päivänä yli 650 000 koiraa, joista noin puoli miljoonaa on Kennelliiton rekisteröimiä rotukoiria. Suosio näkyy myös Kennelliiton jäsenmäärässä. Vuoden 2014 alussa jäsenmäärä oli ennätykselliset 150 015.

Ajokoira

Suomenajokoira.

Kennelliiton näyttely on toteutettu hyödyntäen uusinta näyttelytekniikkaa. Tekstit ja kuvat esitetään kuvanäytöillä, jolloin näyttelyssä esillä oleva runsas kuva- ja videomateriaali pääsee oikeuksiinsa. Näyttelyn käsikirjoituksesta on vastannut Metsästysmuseon amanuenssi Vesa Anttila.

Metsästysmuseon näyttely on osa Suomen Kennelliiton juhlavuoden ohjelmaa. Liitosta on julkaistu Kaija Unholan kirjoittama historiikki. Sen lisäksi liitto pystyttää juhlanäyttelynsä popup-museoksi Helsingin Messukeskukseen Maailman Voittaja -näyttelyyn elokuussa ja Koira 2014 -tapahtumaan joulukuussa.

Kanakoirametsästäjiä Hirsilässä 20.8.1910.

 

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu