Kiinnostukseni kohteet

Juhani Vormula: Kalasääksi

Kalasääksi kalastaa Kangasalla. Kuva: Juhani Vormula.

Juhani Vormulan luontokuvia

16.1. – 2.3.2014

Suomen Metsästysmuseon näyttelyvuoden avaa Juhani Vormulan luontokuvia esittelevä näyttely Kiinnostukseni kohteet, joka tuo esiin kuvaajan viime vuosien luontoelämyksiä Hämeestä petolinnuista perhosiin.

– Parin vuoden aikana ovat haasteina olleet sääksen kalastuskuvat, haukkojen ja pöllöjen seuraaminen, perinteisesti kurjet ja joutsenet, kuikat ja kaakkurit, koskikarojen puuhastelu talvella sekä hyönteisistä perhosien ja korentojen kuvaaminen. Toisinaan lintukuvausretki huipentuukin siihen, että kohtaan ketun tai minkin ja ehdin ottamaan tilanteesta kuvan, kuvailee Vormula.

Juhani Vormula on harrastanut valokuvausta aktiivisesti noin 35 vuoden ajan. Hän on riihimäkeläisen Kamerakerho 50 ry:n puheenjohtaja. Vormula on nähnyt uransa aikana valokuvauksen teknisen kehityksen. Itseään hän ei pidä impulsiivisena kokeilijana, vaan digiaikaan siirtyminenkin tapahtui perinteisen filmin saatavuuden vaikeutuessa.

– Valitettavasti hyväkään kamera, kännykkä tai tablettitietokone ei itse ota hyviä kuvia, noin 90% lopputuloksesta määräytyy okulaarin takaa, siis kuvaajasta, muistuttaa Vormula.

Muista myös!

Hämäläisiä luontokuvia, petoja ja saaliita

Luontokuvailta Suomen Metsästysmuseossa 18.2.2014 klo 18

Juhani Vormulan diaesitys luontokuvistaan. Lopussa yleisöllä mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun. Museon normaalipääsymaksu. Tervetuloa!

Juhani Vormula: Minkki

Minkki. Kuva: Juhani Vormula.

 

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu