01.02.2018 - 06.05.2018

Tilanteita
Jari Niskasen metsästysvalokuvia

Jari Niskanen on metsästänyt 15-vuotiaasta asti ja yli kolmekymmentä vuotta sitten hän aloitti valokuvaamisen. Vähitellen kamerasta on tullut se ensisijainen ase, jolla hän tallentaa jahtikavereiden edesottamuksia. Hänen kuviaan on julkaistu usein mm. Metsästys & Kalastus-lehden numeroissa ja kalentereissa.

Metsästyskuvien ottaminen on haasteellista. Kuten metsästäjät tietävät, jahdissa vietetystä ajasta valtaosa koostuu muusta kuin varsinaisista nopean toiminnan tilanteista. Sitten kun tilanne tulee, se on myös nopeasti ohitse – eikä ole takeita siitä, tarjoaako tilanne mahdollisuutta onnistuneelle kuvalle. Tässä vaikeassa lajissa Niskanen on onnistunut usein tavoittamaan sekä metsästäjän, saaliseläimen että koiran samaan kuvaan ratkaisevalla hetkellä. Onnistuminen perustuu satoihin maastotunteihin ja luottamuksellisiin suhteisiin osaavien metsästäjien kanssa.

Tilanteita

Näyttelyssä on kuvia myös riistaeläinten keskinäisistä kohtaamisista ja eläimistä omissa oloissaan poikasineen. 22.3. klo 19 järjestetään museolla kuvailta, jossa Niskanen kertoo kuvistaan ja kuvausharrastuksestaan.